Invester i den bil, du har drømt om

Har du længe gået med en drøm om at eje en bestemt bil? Måske det skal være den første bil, du skal eje – måske det er fordi, du gerne vil have udskiftet den, du har lige nu. Der kan ligge mange ting til årsag for det, men det korte af det lange er i hvert fald, at du skal finansiere en ny bil, hvis drømmen skal gå i opfyldelse. Og hvordan gør man det?

Det oplagte svar er naturligvis at have en opsparing klar, der skal gå til det. På den måde er du helt sikker på, at du selv har overblikket over betalingen. Det er dog ikke sikkert, du har, så det dækker 100 %, og så kan det i stedet blive nødvendigt at tage et billån. Du kan læse om de forskellige lånetyper her, men husk at have styr på ÅOP, samt at læse det med småt – lån aldrig mere, end du er i stand til at betale tilbage.

Overvej at kigge efter billigere biler

Synes du ikke, det giver mening for dig at skulle til at låne for at få råd til en ny bil? Mange kigger automatisk efter fabriksnye biler, men du kan gøre en rigtig god handel ved at kigge på brugtbilsmarkedet. Biler er desværre noget af det, der falder mest i værdi, og det betyder da også, at du langt fra kan forvente at få det samme for bilen, hvis den en gang skal sælges, som du kommer til at give for den.

Derfor er det en god idé at kigge brugte biler, som taber væsentligt mindre i værdi, men som alligevel har rigtig mange gode egenskaber – du kan endda være heldig måske at finde samme model, som du har kigget efter fra ny? Nogle gange giver det rigtig god mening at udvide horisonten i den retning.