Har du fået din første kæreste? Så læs med her

Det er en spændende tid, når man får sin første kæreste. Hvis du spørger dine forældre, kan de sikkert komme med mange pinlige fortællinger om hvordan det er en tid fyldt med nye følelser og mangel på erfaringer.

Men det kan også være en tid med usikkerhed og forvirring. Her er nogle tips til at få det godt sammen med din første kæreste.

Vær søde ved hinanden

Når man er i et forhold, er det vigtigt at være søde ved hinanden – også på en dårlig dag. I starten kommer det ofte helt af sig selv, fordi man er forelsket. Men det er mindst ligeså vigtigt, at være gode ved hinanden, på de dage hvor tingene kan være lidt trælse i skolen, eller man er sur på sine forældre. Respekter hinandens grænser og øv jer i at lytte til hinanden, hvis der er noget I er uenige om.

Husk beskyttelsen

Der er mange spændende ting der kan ske, når man får sin første kæreste – og hvis du har snakket med en voksen om det, har du sikkert også allerede fået at vide hvorfor det er virker at have styr på sikkerheden, når det kommer til sex.

Hvis du og din kæreste er blevet enige om at I gerne vil prøve at have sex sammen, så husk altid denne ting: Køb kondomer! Det handler både om at beskytte hinanden for sygdomme og mod en uønsket graviditet.

Ideer til sjove dates

Hvis du gerne vil vise din kæreste præcis hvor meget du holder af ham eller hende, så kan en god måde at gøre det på være, at planlægge en sjov date. Nogle ting kan du sagtens planlægge helt selv – men det kan også nogle gange være en god idé at spørge om hjælp hos en ven eller en voksen.

Her er et par forslag til ting I kan lave sammen:

  • Tag på en tur i biografen og se en sjov film sammen

  • Lav mad sammen hjemme eller prøv en ny restaurant sammen

  • Tag på en picnic i en park eller på stranden

Når du planlægger en hyggelig date for jer begge to, så husk på at det vigtigste er, at I bruger tid sammen og har det sjovt. I sidste ende handler det om at I får en masse gode oplevelser sammen som skaber gode minder for livet.