Byg en fed terrasse til udendørshyggen

En haveterrasse vil med garanti blive et hit hos familien eller vennerne. Skab et samlingspunkt for dig selv og eventuelt gæster, hvor i kan råhygge udendørs med en kold øl, grillmiddag eller spilleaftener. Hvis du elsker byggeprojekter, så hvorfor ikke kaste dig ud i at skabe en ny terrasse til haven? Det behøver hverken være svært eller dyrt at få anlagt en flot terrasse. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kommer godt i gang.

Skab nyt rum i haven med fliser

Kunsten at lægge en terrasse kræver dedikation, gode muskler og tålmodighed, men det er bestemt ikke umuligt at klare på egen hånd! En terrasse kan være rigtig mange ting, men den mest simple måde at lægge en fed, holdbar og slidstærk terrasse er med fliser. At bygge en fliseterrasse er hårdt arbejde, men det er ingen sag for en gør det selv-mand. Uanset om du har godt med haveplads eller blot et mindre grønt areal, så kan der blive plads til en terrasse af fliser. Find en model, som du tænker vil se flot ud i din have og bestil fliser hjem til dit haveprojekt. Du kan eksperimentere med form, farver og kanter på din terrasse, så du får lige det look du går og drømmer om.

Sørg for du har et stabilt grundlag

Det går ikke at lægge fliserne direkte ned på græsset eller jorden. I så fald får du ikke særlig meget glæde af din nye terrasse. Det vigtigste ved din nye terrasse er, hvad der lægges i bunden af fliserne. Her du brug for at købe stabilgrus som underlag. Dette grus giver den optimale flade stabilitet, så dine fliser ikke synker ned i jorden på de regnfulde og mudrede dage. Stabilgrus kan også bruges hvis du foreeksempel skal lægge indkørsel eller en gangsti der hjemme. Det er fundamentalt at du altid bruger stabilgrus, før du lægger dine fliser, ellers så får du en noget vakkelvorn terrasse at gå på.

Få købt ind til projektet

Der er en række nødvendige ting, som du behøver til fliselægningen udover selve fliserne og selvfølgelig stabilgrus. Haveredskaber som skovl og trillebør er naturligvis et must, men du har nok også behov for at rende i byggecenteret og anskaffe dig andet tilbehør som fugemasse, retskinner og eventuelt en vinkelsliber før du kan komme ordentlig i gang. Fliselægning kræver tålmodighed og dedikation til projektet, men det er også en fed proces at se terrassen udforme sig i haven.

Bliv ekspert i fliselægning

Ingen er ekspert uden lidt øvelser først. Medmindre du er garvet fliselægger, så kræver det altså lige en smule research før du går i krig med haveprojektet. Hvis du gerne vil klare hele byggeopgaven på egen hånd, så sørg for at læs godt op på lektien, tjek eventuelt videoer eller tag en snak i dit lokale byggecenter først. Selvom det er fristende at kaste sig ud i projektet med det samme, så kommer du længst og får mest succes, når du forbereder dig godt.